פודיז ברשת: איך אינסטגרם שינה את הדרך שבה אנחנו אוכלים

פעם אנשים צילמו אוכל כדי לזכור אירוע מיוחד – ארוחה במסעדה יוקרתית או חגיגה משפחתית. היום? כמעט כל מנה שעולה על השולחן מקבלת רגע תהילה באינסטגרם, בטיקטוק או בסטורי.
האוכל הפך לא רק למה שאנחנו אוכלים – אלא למה שאנחנו משתפים. מסעדות משקיעות לא רק בטעם אלא גם במראה – מנות צבעוניות, קינוחים עם "שואו", משקאות זוהרים. כי בעידן הדיגיטלי, מנה שלא מצטלמת טוב – כמעט לא קיימת.
התופעה הזו יצרה גם מקצוע חדש – פוד בלוגרים ופוד אינפלואנסרים. אנשים שהפכו את התשוקה לאוכל לקריירה, ומושכים אליהם אלפי עוקבים שמחכים להמלצה הבאה. אבל זה גם משנה את הצרכנות שלנו – לא פעם אנחנו בוחרים מסעדה לא לפי הטעם, אלא לפי איך המנות יראו בסטורי.
מצד שני, יש גם ביקורת – האם אנחנו באמת נהנים מהאוכל אם כל הזמן עסוקים איך הוא מצטלם? ואולי במקום לאכול עם העיניים של אחרים, כדאי לפעמים להניח את הטלפון בצד ולהתרכז בטעם.
כך או כך, ברור שאוכל כבר מזמן לא רק טעם וריח – אלא גם לייקים ושיתופים. 📸🍔
- Art
- Causes
- Crafts
- Dance
- Drinks
- Film
- Fitness
- Food
- Jocuri
- Gardening
- Health
- Home
- Literature
- Music
- Networking
- Alte
- Party
- Religion
- Shopping
- Sports
- Theater
- Wellness