פודיז ברשת: איך אינסטגרם שינה את הדרך שבה אנחנו אוכלים

0
61

פעם אנשים צילמו אוכל כדי לזכור אירוע מיוחד – ארוחה במסעדה יוקרתית או חגיגה משפחתית. היום? כמעט כל מנה שעולה על השולחן מקבלת רגע תהילה באינסטגרם, בטיקטוק או בסטורי.

האוכל הפך לא רק למה שאנחנו אוכלים – אלא למה שאנחנו משתפים. מסעדות משקיעות לא רק בטעם אלא גם במראה – מנות צבעוניות, קינוחים עם "שואו", משקאות זוהרים. כי בעידן הדיגיטלי, מנה שלא מצטלמת טוב – כמעט לא קיימת.

התופעה הזו יצרה גם מקצוע חדש – פוד בלוגרים ופוד אינפלואנסרים. אנשים שהפכו את התשוקה לאוכל לקריירה, ומושכים אליהם אלפי עוקבים שמחכים להמלצה הבאה. אבל זה גם משנה את הצרכנות שלנו – לא פעם אנחנו בוחרים מסעדה לא לפי הטעם, אלא לפי איך המנות יראו בסטורי.

מצד שני, יש גם ביקורת – האם אנחנו באמת נהנים מהאוכל אם כל הזמן עסוקים איך הוא מצטלם? ואולי במקום לאכול עם העיניים של אחרים, כדאי לפעמים להניח את הטלפון בצד ולהתרכז בטעם.

כך או כך, ברור שאוכל כבר מזמן לא רק טעם וריח – אלא גם לייקים ושיתופים. 📸🍔

 

البحث
الأقسام
إقرأ المزيد
Dance
מהרחוב לבמה: כוחו של ריקוד הרחוב
ריקוד רחוב נולד ברחובות ברונקס בשנות ה־70, כצורת ביטוי של קהילות שנאבקו למצוא קול וזהות. היום,...
بواسطة דוד בוסקילה 2025-09-01 08:57:46 0 60
Party
Geofencing Market Outlook: Future Projections and Trends
The Geofencing Market Outlook provides valuable insights into the future projections and trends...
بواسطة Amal Kumar 2025-09-26 11:32:25 0 27
Food
העתיד על הצלחת: האם המטבח החכם מחליף את הסבתא?
במשך דורות, המטבח היה הלב של הבית. מקום שבו סבתות מעבירות מתכונים, הורים מבשלים לילדים, וחברים...
بواسطة דוד בוסקילה 2025-09-01 09:06:39 0 65
أخرى
The Role of the Medical Tubing Industry in Healthcare and Medical Devices
The Medical Tubing Market is experiencing robust medical tubing market growth,...
بواسطة Harshal J72 2025-09-26 12:10:26 0 24
Wellness
Expanding Applications Fueling Thermochromic Pigment Market Size
The thermochromic pigment market growth is driven by rising industrial and consumer...
بواسطة Harshal J72 2025-09-26 12:17:47 0 28